Venera u Raku - Umiljatost

 

Venera u Raku je simbol ženstvenosti. Ranije oseća da joj je potrebna ljubav i veza za ceo život. Ponekad se nervira zato što i kad želi da proba nešto novo, opet se vraća u sigurnu ljušturu svoje privatnosti. Previše vremena provodi u kući, retko kad izlazi, sem kad je raspoložena. I ako negde izađe u provod, tad će često sa sobom povesti neku rođaku ili rođaka. 

Vezana je za svoju porodicu i previše. Lako se rasplače. Porodične vrednosti su joj na prvom mestu. Svi ženski atributi su kod nje lepo raspoređeni, ona je prava žena i dok ne postane majka.

Njena loša strana je što dok je mlada može prema svima u svojoj okolini da se ponaša kao da im je majka, a da pritom svima zna da kaže šta treba da rade, ne bi li svoje probleme sakrila. Devojka sa suzama u očima, biserno belih zuba, kosom kao u sirene. Obično je odeća koju nosi klasična, opuštena, univerzalna, za svaki dan, da se uz sve uklapa. Ima određeni nakit koji nosi svakog dana, a to ne mora da bude ništa previše vredno, već da ima sentimentalnu vrednost. Srebro, nakit od drveta ili školjki je uobičajen za ovu Veneru. Obično je u dugim vezama i svi bi da je žene, jer se postavlja kao neko ko je stvoren za porodicu.

Molim Vas, imajte u vidu da sve osobine ove Venere ne zavise samo od položaja u znaku, već i od Meseca, koji je njen dispozitor. Bela odeća, spremanje hrane ali i plačljivost su deo svakodnevnog života osobe sa ovom postavkom. Ukoliko  je nervozna, lako ćete to primetiti, zato je bolje da se sklonite iz njenog vidokruga. Ne primoravajte je na bilo šta, unervoziće se, jer ima sklonost da se povlači, a ako joj se nešto ne radi, naći će razlog da to izbegne.

Ima naklonost roditelja i cele porodice, čak i ako ništa dobro ne uradi. Teško se pokreće, a stalno se vraća u prošlost. Partneri se ,,zalepe“ za nju i ona za njih. Teško se prekidaju veze, a i porodične veze. Sestra joj pomaže celog života, kao i sve ženske osobe. Kuća u kojoj živi osoba je udobna.

Voli da uživa, voli nežnost, umiljatost je krasi. Nekako, ovim osoba teško da možete nešto odbiti ili zabraniti.  Većina je blaga prema njima i oni mogu da ostvare šta žele, samo ako dobro razmisle šta hoće, da ne uključuju osećanja u sve što rade i da ne primaju sve k srcu.

Dobar položaj za porodicu, za rad sa decom, sa mladim ljudima, sa masama.  More ili bilo kakva voda leči ove ljude.

Muškarac sa ovom pozicijom uglavnom nailazi na ovakve devojke ili ih traži, lako se sprijatelji, lako dopre do ženske psihe, jer je razume. Sve ostalo se odnosi i na njega, a vidite da u većem delu teksta piše ,,osoba sa ovom Venerom“. Predstavljen je arhetip, osnovna priroda ove Venere, koja svakog dana menja raspoloženje, a voli rutinu.

Najbolji savet za ovu Veneru je da sluša roditeljske savete, a da se ne ponaša kao malo razmaženo dete. Može da bude savršena soba koja će držati svoju porodicu na okupu, samo ako shvati da mora da odraste, a ne da očekuje da drugi rade za nju.

autor astrolog Jovana Vilimonović

Posetite stranicu Astrolog Jovana Vilimonović

Da biste naručili analizu pošaljite mejl na vilimonovic.jovana@gmail.com

Comments

Poslao/la Alisa u zemlji cuda (nije potvrđen), poslato u

Sunce, Merkur i Venera u Raku i Mjesec u Vodoliji. Pa ne bih bas rekla da sam dezurna placljivica ali da, zaista mnogo vremena provodim u kuci. Ako pod "porodicne vrednosti" podrazumijevate tradicionalizam i ljubav radi ljubavi a ne i intelektualno slaganje onda to nisam ja. Kada nisam u vodi ljeti (more, bazen) postajem nervozna do te mjere da ljude bukvalno tada tjeram od sebe da ne bi nastradali. Gadna mana koju pokusavam da iskontrolisem. Inace imam Mars u Djevici pa mi je nervoza podignuta na kvadrat. Sto se tice "strpljenja" u radu sa djecom i tu me otpisite. Netipicna neka Racica hahaha.

Jovana Vilimonović's picture
Poslao/la Jovana Vilimonović, poslato u

Mesec je u Vodoliji, on je dispozitor Venere, pa ne može biti arhetip nikako :)

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta