Šta je to telurologija? Kakav je to tarot biljaka?

Koliko smo povezani sa prirodom? 

Ovo je odgovor na koje će svaka druga osoba dati odgovor da smo se udaljili od iste. Današnji ritam života i rada nas je naterao na to. Telefoni, internet, tv - sve to nas udaljava od izvorne energije prirode. Pre svega toga čovek se budio ujutru, uspevao da popije čaj,  pojede neko povrće ili nešto zdravo, prirodno za doručak, prošeta pre ili posle posla. Neki od nas se sećaju i šetnje u parku, hodanja pešaka do prijatelja ili do bake. Danas je drugo vreme, koristi se prevoz, a šetnja je za većinu gubljenje vremena. Sebi možemo da pomognemo tako što ćemo koristiti biljke koje nam odgovaraju, piti razne čajeve, biti u konekciji sa životinjama i biljkama. 
Što više biljaka imate, to bolje za vas.
Što više učite o biljkama, znaćete kako da iskoristite njihovu snagu, kako da pomognete sebi, kako da zaštite sebe. 
 
Šta je telurologija?
 
Telurologija je nauka o silama koje dolaze iz jezgra planete i koje se preko planova ispod svesti podižu. ‘Hraneći’ mineralno, biljno, životinjsko i ljudsko carstvo, šalju stečene informacije jezgru Sunca. Telurologija nam otkriva kretanje planete Zemlje, njenih polova, tektonskih ploča i sinhronizovanja sa kretanjem Sunčevog sistema. Na ovaj način Zemlja postaje mikroksomos u makrokosmosu
Tako mi razvijamo svest o uticaju prirode na nas.  Svaki polaznik seminara upoznaje se sa osnovnim elementima ovog modela.
 Izračunava se lična Teluro-karta koja nam govori o potencijalima osobe i izazovima koji treba da budu prevaziđeni. Skoro kao natalna karta, samo malo kompletnije. Astrologija i telurologija se nadopunjavaju. 
• Proučavaju se energetskatela planete i energetski jaka mesta na planeti.Tako možete odlučiti koji deo sveta vam odgovara, gde treba da idete, radite, živite. Opet, možete proveriti da li ste na pravom mestu. 
• Upoznavanje Telurološkog Točka : Elipsi, Domena, Pravaca, Elemenata/Životinja.
• Telurološki točak se analizira. Njegove elipse, domeni, pravci i elementi/životinje se analiziraju do detalja.
• Analiza činilaca i aspekata telurološke karte koja je komplemantarna astrološkoj.
• Izrađuje se telurološka karta i analiziraju se aspekti. Ona je slična astrološkoj. 
 
 
Koja nas biljka uzemljuje?
 
To ćete saznati na seminaru.  Mi smo računali na način na koji nam je rečeno na seminaru, prema brojčanim vrednostima imena, prezimena oca i devojačkog prezimena majke. Saznali smo koje nam biljke odgovaraju i koja je ta jedna ključna za nas. Ona nas drži stabilnima na zemlji i glave uzdignute ka nebu.
Biljke možete koristiti u vidu čajeva, etarskog ulja, hrane, ulja za masažu ili da ih koristite kao mirisne biljke koje ćete zapaliti kao štapiće za dom tj. inscense.
Biljke koje se nalaze na kartama, koje se nazivaju Magični tarot biljaka su sledeće:
sremuš, beli lokvanj, žalfija, hrast, maslina,pasiflora, divlji pelin, imela, crni pelin, lotos, vinova loza, duvan, tikva, mandragora anđelika, mak, žito, žalosna vrba, noćurak, beli ljiljan, bela ruža, smokva, jasmine, kala, Ilang ilang i divlja ruža.
Svaka od ovih biljaka ima neko značenje, za vas, porodicu, a nekom je potrebna zbog nekog problema. 
 
 
Tarot biljaka-šta je to?
 
Nedovoljno poznat kod nas, bar nije bilo poznato meni, iako sam pre gledala običan tarot i znam ljude koji se bave time. Tarot biljaka je specifičan po tome što svaka biljkama svoju kartu, plus mandalu koja ima svoju simboliku. Meditacijom se uviđa šira percepcija izvučene karte. Postoje načini otvaranja kako se može gledati u karte, kao i u običnom tarotu, samo se otvaranje vrši na telurološkom točku. Tarot biljaka nije običan tarot, već je povezan sa realnim biljnim svetom, koji je oduvek bitan svima nama. 
Ove karte možete naručiti na stranici Eglantina. Link je na dnu teksta.
 
Prvi deo seminara Magični tarot biljaka je održan u sali Kalemegdan, u  hotelu Šumadija, na Banovom brdu. Predavanje je držao Migel Abriel (Michel Abriel) iz Španije.
On je geštalt terapeut, transpersonalni konsultant, energetski terapeut i tvorac radionice ,,Susret sa drvećem". Zadužen je za Tarot biljaka, na internacionalnom nivou (Asociación La Magia de las Plantas) u okviru Instituta za Energetske Nauke (Instituto de Artes Energéticas). Održao je konferencije i seminare u mnogim gradovima širom Španije, Evrope i Amerike.
Ovaj prvi deo seminara je trajao 22 sata, u toku 4 dana. Preko 30 učesnika je interaktivno učilo o biljkama, prirodi, o sebi, svojim osećanjima. Svi su mogli da iskažu svoje observacije na temu biljaka, života, karti.
Posle ovog seminara, čiji će se drugi deo održati u februaru mesecu, svi su bili bogatiji za mnoštvo informacija, ali i neko novo prijateljstvo. 
 
Čemu je služio ovaj seminar?
 
Svaki učenik je  naučio više o svojim potencijalima, da uvidi probleme koje treba da reši.
Energetska uloga biljaka, uticaj na zdravlje, hranljivost – to su takođe važne stavke.
Povezanost sa prirodom, kao i sa našim korenima, našom porodicom, precima i roditeljima, je osvešćena i jasnija.
Učesnici su dobili praktične savete koje mogu koristiti do kraja života, ne bi li iskoristili svoj maksimum.
Verujem da ću u daljem radu moći da primenim ovo znanje i dam novi uvid klijentima  u sve ovo.
 
 
Više o ovom neobičnom seminaru možete videti na stranici Eglantina i doći na drugi deo sledeće godine u februaru. 
Sledeći seminar, koji će se održati u decembru, od 8.12. do 10.12. nosi naziv Energetske nauke i prakse – kliknite za više na tekst o tome.
Posetite stranicu Šumadija hotela
Da biste se vratili na stranicu Astrolog Jovana Vilimonović kliknite ovde

Dodaj komentar

Planete na današnji dan

Rođeni na današnji dan

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta