Venera u Škorpiji - Strastvenost

Venera u Škorpiji je u izgonu, što znači da joj ovo nije dobar položaj. Njen dispozitor je Mars, pa ćemo njenu prirodu, njeno ispoljavanje razlika videti kroz položaj Marsa u karti. Po modernoj astrologiji njen dispozitor je Pluton, a njega gledamo kao drugog, posle Marsa.

Ova Venera ne vidi svoje prave vrednosti, pa ponekad ne ceni sebe dovoljno. Iako je možda i lepša i bolja od neke druge, ona će sebe uniziti, jer ne zna šta je dobro a šta loše. Dosta stvari radi naopako. To je najviše zbog toga što hoće da preuzme ulogu vođe, muškarca, kao što sam već navela Mars je njen dispozitor, pa ima tu ratničku prirodu. Može da se raspravlja i svađa, ali treba da shvati suštinu da treba da teži miru i stabilnosti, kao i skladu. To je ono što joj nedostaje.

Iako ima seksualnosti u izobilju, sve pršti od strasti, pa čak i kad je neko pogleda, privlači pažnju uvek, to nije dovoljno. Treba da nauči kako da bude smerna, privlačna iznutra , tako što će naučiti da poštuje sebe, svoje vrednosti, ma kakve one bile, da se ponaša moralno i jasno, bez ikakvih zavrzlama u njenoj glavi. Ima sklonost da se žrtvuje previše, da da previše, pa posle da bude da ,, joj je kriv đavo “.  Mora da promisli o svakom svom koraku, jer ponekad previše strast i želja dođu do izražaja, a razum ostane negde u zapećku. Iako je ona itekako proračunata kad treba, kad je osvoji neki muškarac, iako ni po čemu nije poseban, gubi sve konce.

Da bi se ovo sprečilo treba da ceni sebe, poštuje sebe, jer ona ima tu moć da privuče svakog, ali teško zadržava nekog. To je samo zbog toga što ne vidi sebe u pravom svetlu. To jest, nema svetla kod nje. Ona treba da poradi na sebi iznutra, na samopouzdanju, pa će drugi moći da vide kako zrači, a ne da pravi pogrešne postupke ne bi li provukla pažnju.

Ova Venera se može naći kod policajaca, kod žena vojnika, kod ljudi koji se bave sumnjivim poslovima, kod onih koji bi sve učinili za ljubav druge osobe. U ovome je caka. Ne treba ništa da urade za ljubav druge osobe. Neko će ih voleti ili ne, ma šta oni uradili. Ova Venera mora naučiti da bude neaktivna u odnosu na taj način, već da gleda sebe. Tu je njena snaga i fatalnost. Okultne veštine i proročki snovi, kao i razne opasne i situacije u koje niko ne može da poveruje prate ljude sa ovom Venerom. Što zrače, to privlače.

 Zato radite na sebi, trudite se, kad se opustite i pustite ukoliko ste devojka, da muškarac bude muškarac, a ukoliko ste muškarac sa ovom postavkom, ne dozvolite da devojka nosi teret veze.

Ljubomora je gotovo uvek prisutna, ali je to odraz nesigurnosti. Onaj koga volimo kao što dolikuje, neće u nama buditi taj loš osećaj mogućeg gubitka.

 Ova Venera šije, od starog pravi novo, veze, kopa, radi, preuređuje, a i promena izgleda, makar kose ili stila oblačenja joj je svojstvena i prija joj. Ovim osobama je seks vrlo bitan u životu, ali i novac. Zato treba što više da rade, da bi imali svoj novac, a ne da žele tuđ, da bi trošili energiju. Kad budu našli osobu kojoj će se potpuno predati i seks će biti sjajan jer se neće više mešati sa pojmom ljubav nego će biti u sklopu iste.

autor Jovana Vilimonović

Posetite stranicu Astroantares.net

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta