Venera u Škorpiji - Strast ili ljubav?

Venera će biti u znaku Škorpije od 9. septembra ove godine do  31. oktobra.

Vraća se u Vagu do 2. decembra.

Opet će biti u Škorpiji do 7. januara 2019.

U retrogradnom hodu će biti od 5. oktobra do 17. novembra. 

Tada može doći do pomirenja i kontakata sa starim ljubavima.
U Vagi, u svom sedištu će biti od tokom celog novembra do 2. decembra. Biće u trigonu sa Marsom u Vodoliji, iako retrogradna. To je vreme za brzo rešavanje nečeg što se stalno odlagalo. Ako druga osoba bude previše hladna i nepristupačna, bar imajte u vidu da će to biti normalno, ali da ništa ne može na silu. Morate da naučite da savladate svoja osećanja, jer dok Venera bude u Vagi, možete biti zaslepljeni ljubavlju, a dok je Venera u Škorpiji strašću. Samo polako. 

Venera u Škorpiji, večito zahtevna, jer joj nikad nije dosta svega. Strastvena, ambiciozna i uporna. Zavodi partnera, i onog ko to nije. Samo treba da odluči šta hoće i da prepusti ulogu “lovca” muškarcu. Nije lako sa ovom Venerom, jer ona ima muški princip, njome vlada Mars, slična je Veneri u Ovnu, ali toplija i ženstvenija. Nije gruba i zna da se povuče, iako ima u njoj strasti za 3 osobe bar.
Svima će biti "zabavno" narednih par meseci, ali bilo je i vreme posle ovako napornog leta. Ova Venera nije dobro postavljena, u izgonu je, ali opet, ne znači da sada nema svoje draži. Strasti su probuđene, svi žele ljubav, strast, seks, ali žele da budu osvojeni, žele da budu voljeni do srži.

Kako želimo da budemo voljeni?
Do poslednjeg daha.
Nikako drugačije.

Ne postoji kod ove postavke sivo, jer nešto je ili crno ili belo, ili postoji ljubav do srži ili ne, jer se platonske ljubavi sada ne broje.
Zašto bi neko gubio vreme na površne veze? Zašto bi neko držao već uveo cvet u vazi? Nema potrebe.  Ako je neki odnos nerazrešen, sada je vreme da se reši, naročito kada Venera krene retro. Ako nešto treba da se započne, sada je vreme da se započne, sem kad je Venera retro, od 5.10. Oni koji imaju u natalu Veneru retrogradnu njima je onda ovaj period pogodan za ljubav. Kada se poklopi tranzit sa natalnom postavkom uvek dođe do nekih promena.
Kako da znate da je došlo vreme za strasne veze?

Kada znate da samo želite da se gledate sa nekim u mraku.

Kada želite da samo čujete tuđe disanje, da osetite miris voljene osobe.

Kada želite da zadržite dah, kao trenutak, da ne biste pokvarili to što imate, jer ne znate da li će i koliko će trajati.

Potrebna nam je strast, ispunjenje potrebe za pripadanjem, mala doza ljubomore. Osećaj da smo nečiji potpuno, ali da on možda nije naš potpuno, će obuzeti sve. Pazite da strasti ne prevladaju. 

Odnosi iz prošlosti moraju da se preobraze, da postanu bolji, da se preporode ili neće ostati aktivni. Ovo će trajati do 17. novembra.

Jake žene i nezavisni muškarci? Može ili ne baš?

Jake žene i inventivni  muškarci su na sceni, bar do polovine novembra. Tada se situacija malo smiruje i romantika će biti deo našeg života, pored strasti. Sve će nekako doći na svoje mesto.
Onaj ko ne ume da voli, odmah može da se okrene i da ode. Onaj ko nije  spreman da voli, ne mora  uopšte da dolazi. Nema sada neke razlike između ljubavi i strasti, ali baš zato ne treba trošiti vreme i energiju na neadekvatne partnere/partnerke. Niko ne voli 'mrvice'. Samo ako  neko može da voli kako treba, samo ako može da  podnese drugog i ugodi, biće dobro. U suprotnom, svi će ostati praznih šaka.Ona može biti sa nekim  ko u njoj budi strast. On već duže vreme teško pokazuje da bilo šta oseća, niti želi da bude u vezi, tj ‘vezan’. Pre će provesti vreme sa društvom i to će mu biti u redu.Ljubomora pršti na sve strane, dok je Venera u Škorpiji. Zauzeti, ne bi trebalo da dozvolite da ovakvi aspekti uzburkaju stabilan odnos. Ako ste u ozbiljnoj vezi, nemojte prebacivati partneru za neke stare greške, već radite na tome da poboljšate vaš odnos. Iskoristite ovaj strastveni period u vašu korist.

Prošlost?

Stare veze sada mogu biti obnovljene, zahladneli odnosi popravljeni, strast može da plane kao šibica, zato pazite šta i sa kim radite, ne samo u ljubavi.
Oni koji su skloni ljubomori moraju naročito da se suzdrže se od preispitivanja, scena i drame. Takvo ponašanje sada neće ništa dobro doneti. Izbegavajte proganjanje, slanje 2 miliona poruka, ako Vas neko neće. To ne radite ni ako neko hoće samo nešto prolazno jer se niko sada neće predomisliti. Kao da je svako stao na svoje mesto, uzeo svoj tekst, ušao u svoju ulogu i to je tako sve do januara, dok Venera ne uđe u Strelca, pa da pritisak popusti. Oni koji su nesigurni u vezi u kojoj su sada, naročito će osetiti nemir.

Komunikacija?

Od 16. novembra postoji veća mogućnost za rasprave sve do 7. decembra. Imajte to u vidu, "ugrizite se za jezik", ako treba.

Izbegavajte rasprave

Dakle, drage dame, pustite muškarce da kažu šta imaju, možda neko i zaslužuje drugu šansu, ali neka se prvo dobro potrudi.
Venera u Škorpiji, iako u vodenom fiksnom znaku, ona gori od želje da se pokaže, da bude prihvaćena, a ne promenjena. Gleda samo svoj interes, jer ako tako ne radi, progutaće je svet. Bez okolišanja bi svako trebalo da ide ka svom cilju.Venera je u Škorpiji, u znaku svoga izgona, nije joj dobro tu, ali je Mars kao njen dispozitor u Vodoliji, a krajnji dispozitor je Saturn u Jarcu. Od prvog dana, od 9. tj. 10. septembra će biti u lošem aspektu. Do 19. oktobra će  biti u kvadratu. Igra zavođenja se vrti oko toga ko će duže izdržati, ko će se bolje držati u dokazivanju svojih stavova ili želja. Poštovanje je obavezujuće od strane muškarca, ali ga neće dobiti ona koja ne drži do sebe. Igrice toplo-hladno, svađe posle kojih  se svi mire su uobičajene. 

Vreme je za..?

Videćete na ulici žene koje su poslovno obučene u crno ili ozbiljno obučene. Svi će se posvetiti karijeri, pa će se samo o tome pričati. Ambicija samo raste kroz vreme.
Postoji jedna stvar koja je jako bitna. Nemojte ostajati u odnosima, vezama i poslovnim partnerstvima u kojima se jako mučite, ukoliko ne vidite budućnost, ukoliko svaki trenutak nije ono što treba da bude. Prekipeće Vam, pa nećete moći da se izborite sa gubitkom. Muškarcima će biti dobro, jer će 'hladne glave' o svemu dobro razmisliti, ali devojke, pazite šta radite da ne biste bile povređene.
Vreme je za plan, vreme je za strast, vreme je za posvećenost. Ako ćemo kroz simboliku, ambiciozna žena i ništa manje uspešan poslovni čovek. Zajedno do vrha.
Pošto se Venera vraća u Vagu, pa opet u Škorpiju u decembru, onda u decembru dolazi do trigona Venere i Marsa u drugoj polovini meseca. Mars će biti u Ribama, a dispozitor će biti Jupiter u Strelcu, kao najava za bolje aspekte u sledećoj godini. Mnogo će biti mirnija situacija, naročito za one koji putuju i idu na neka zanimljiva mesta ili izlaske sa partnerom.

Kada sledi stabilizacija za zauzete?

Pored stabilizacije od 10. septembra do kraja meseca, drugi period za stabilnost ponovnih veza ili nekih koje su već prekidane, je od 13. do 31. oktobra. Poslednji period za raščišćavanje sa prošlošću je i istim modelima ponašanja je od 3. do 25. decembra.

Šta će biti sledeće godine?

U Novu 2019. ulazimo potpuno jasno sa Venerom u Škorpiji i Marsom u Ovnu, pa ćemo prvih par dana, tj. do 7.januara, dok je Venera u Škorpiji, videti pravo stanje stvari, tj. rezultate jeseni. 
Da biste bili srećni i zadovoljni, ne srljajte u ljubav, jer posle dolazi Venera u Strelcu, Jupiter u Strelcu i Mars u Ovnu, a oni žele sve odmah i sad, tako da sada rešite sve probleme i učite na svojim greškama. 
Vreme je za strastvene ljubavi, raskide, pomirenja, burne događaje, pa ko preživi pričaće, ali preživećete. 
Srećno!

Posetite stranicu Astrolog Jovana Vilimonović

Da biste naručili analizu ili zakazali termin pošaljite mejl na vilimonovic.jovana@gmail.com ili pošaljite poruku u inboks stranice. Viber broj je +381 64 413 88 49.

Isti kontakti su za Astrolighthouse kurs ili časove. 

Comments

Poslao/la Jenny Perdomo (nije potvrđen), poslato u

Zadovoljstvo je citati vas. Vidi se da ste rasle u ljubavi. Hvala.

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta