Venera u Ribama - Sanjalica

Devojka iz snova. Devojka iz bajke. Iz koje bajke? Pa može da bude bilo koja, kako joj se prohte. Ona je stalno zamišljena u nekim svojim sanjarenjima. Stalno traži nedostižnu ljubav, pa bila ona idealna, nestabilna ili daleka, ona će žudnju iskazivati samo za takvim nekim. Sve što je opipljivo, tu, na dohvat ruke, to nije zanimljivo. Trebalo bi da porazmisli malo da li ona beži od ljubavi, pa traži nekog tako dalekog i drugačijeg od nje same ili teži ka idealnom i samoći dok ga ne pronađe.

Postavljaju se ovde mnoga pitanja. Ova Venera se stalno pita da li je nešto dobro, sve analizira i preispituje, samo što ponekad previše ulepšava stvarnost pa se razočara i plače. Pored Venere u Raku, čije će se suze videti bez ikakvih problema, ova Venera isto ponekad ne može da izdrži, ali nju nikada skoro nećete videti sa suzama u očima. Sem ako ste joj mnogo bliski. Ona će do te mere ublažavati bilo koju lošu situaciju pred svetom, ne bi li sve bilo naizgled dobro.

Na kraju, ona ipak dođe do tog njenog idealnog partnera, ali mora ga tražiti tu negde gde ga vidi, a ne tamo gde ga ne može ni dotaći. Znate kad Vam neko kaže da je ljubav možda baš tu, ispred nosa, a Vi ništa. E, tako i ona, neverovatno, ali istinito. Ništa ne primećuje dok je neko ne povuče za rukav. Romantične prirode, voli vodu, večere, slatkiše, filmove. Venera je ovde egzaltirana, pa je osoba sa ovom Venerom jedna od najdarovitijih od svih. Talenat za muziku, za pevanje, za umetničke nastupe, ako ništa drugo, bar zna da razlikuje šta je dobro, a šta loše u sferi umetnosti. Lako izražava svoja osećanja, ali ne kroz reči, nego kroz dela i ponašanje. Ignorisaće ljude koje ne voli, jer nema srca da im kaže da ih ne voli. A i što bi to radila, neka svako misli šta hoće, ona će svoje stavove zadržati za sebe, a samo će izneti lepe i govoriti ponajviše o sebi. Doduše, ipak kako će se manifestovati ova Venera zavisi od Jupitera, a i Neptuna, koji su njeni dispozitori.

Voli da spava. Njeni snovi su jako slikoviti, ali na neki način umetnost, muzika i san će obeležiti njen život. Mnogo joj je teško da nađe neko uporište, luku da bi mogla da se razvija. Stalno misli da bi mogla mnogo više da uradi, ali sva njena sreća će zavisiti od njenog stanja duha. Kad to shvati, neće imati probleme. Teško će naći na ovom svetu osobu od poverenja, jedino to mogu biti sestra ili ćerka, eventualno drugarica. Ali mnogo tajni ona čuva za sebe, a za mnoge stvari zažmuri na jedno oko, pa i na oba. Voli životinje. Humanitarac.

Uvek je tu kad je najbitnije, kada nema nikoga oko Vas. Pomoć nudi i kad joj se ništa ne traži. Ljudi je vole, ali je mnogi ne razumeju, pa ume ili da ih isfrustrira njeno prisustvo ili će morati da se bori sa zavišću drugih. No, ona ide kroz život sa poluzatvorenim kapcima, živi u polusnu i njoj je tako lepo.  To je jedino bitno. Da sledi svoje snove.

astrolog Jovana Vilimonović

Posetite stranicu Astroantares.net

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta