Venera u Jarcu - Večna lepota

 

Razmišlja dalekosežno. Uvek ima u vidu posledice. Ukoliko je tvrdoglava, ona zna zašto bilo šta radi, zašto je uporna u svojim nastojanjima da zadrži dostojanstvo. Neko će reći da je ozbiljna, da nikad nije bila u kratkoj vezi, ali ona jednostavno ne želi da gubi vreme. To je njena tajna.

Ona tako uspeva da sačuva svoju lepotu do kasnih godina i kako vreme prolazi sve je lepša. Bora gotovo da nema, jer nju starost miluje. Dok je mlada, osoba sa ovom postavkom će biti vrlo zrela za svoje godine, toliko da se neće nikako uklapati u stavove svojih vršnjaka, a kako vreme prolazi, situacija se izokrene.

U kasnijim godinama može se okrenuti, pa da se oseća mlađa neko što jeste. S obzirom na to da njome vlada Saturn, treba da pogledamo gde je on otišao, u koji znak i kuću, ali je bitno da zapamti da se mora ponašati u skladu sa dobom života u kom se nalazi. U svojoj tvrdoglavosti i hladnoći ponekad neće shvatiti dobronamerno savet, pa će se samo okrenuti i ostaviće zid. Postavlja se pitanje šta ostaje ako se su iza nas samo zidovi, a ne ravno polje.

Dobro je što se ne osvrće za prošlošću, ali bi trebalo samo da raščisti prvo sve, da ne vuče repove. Samo tako će moći da krene dalje. U suprotnom će se okretati i nikad završene veze će biti obnavljane, ali neke stvari ipak treba da ostanu u prošlosti. Ljudima sa ovom Venerom ne  treba da ulaze u brak rano, što kasnije to bolje. Moraju da budu sigurni da će moći da imaju stabilan odnos sa nekim, da sve provere, da bude ljubav čvrsta kao stena, a tek tad mogu da odluče da li treba ozvaničiti vezu. Vole brak, ali im je potrebna zrelost, zbog toga treba čekati.

Ova Venera nikad neće biti aktivna, ona će čekati, ona greši ako dela. U redu je ako je to na tuđu inicijativu, ali ona treba da odgovori na zahteve druge osobe, a ne da ih postavlja prva. Mora se naučiti strpljenju i da ne ulazi u površne veze. To smao kruni sliku njenu u javnosti. Teško se vezuje, ali dugo pati ako je bila u nekoj vezi iz koje je izašla povređena. Treba da nauči da ne prenosi iskustvo iz prošle veze, na drugu osobu, već da joj to iskustvo pomogne da ne pravi ponovo iste greške.

Ozbiljnost koju poseduje čini je neosvojivom za mnoge. Ali opet, ta ozbiljnost joj daje dobru taktiku koja je povoljna za posao. Dobro upravlja svakim poslom, vole je saradnici, može da radi ono što voli, a to je veoma bitno. Uspeh u poslu je jako bitna stvar za ove ljude, jer u tome oni vide potvrdu svoje vrednosti. Vrlo im je bitno čime se partner bavi, tako ga definišu.

Poštuje tradiciju, običaje, starije, a i uči od njih. Voli sve što je može naučiti nečemu, razmenjuje iskustva lako sa drugim ljudima, a retko kad ćete je čuti da se žali. Lako prelazi preko kulturnih razlika. Poštuje svoje i tuđe. Ona će loše stvari zadržati za sebe, retko kome će se otvoriti.

Osoba sa ovim položajem Venere će biti okružena antikvitetima, lepim stvarima koje su nasleđene, poštovaće prave vrednosti u umetnosti, pa čak i ako nešto nije baš lepo oku, ukoliko je priznato od sveta, zaslužuje poštovanje. Antikviteti, stari nakit, starije devojke kod muškarca, devjke iz prošlosti ostavljaju trag. Učenje iz prošlosti. Duborez im ide od ruke. Sve što rade, a ako je to vezano za neku vrstu umetnosti, poštovano je i ostaju tragovi.

 Ovo su one ljubavne reči koje su ižvrljane po zidovima, oni grafiti, urezana srca po klupama ili ispisane kredom na drvetu. Neke se speru, neke nikad ne prođu, neke zauvek ostanu uklesane u srcima. Treba samo da se nauči nešto iz toga, da se ne pretvori srce u kamen, nego da se ide dalje. Kad se posle poteškoća popne na planinu, ova Venera ima širok pogled, ali napred, ne unazad. Promeniti stav znači promeniti život. Vreme pokaže ko je prava ljubav i šta je bilo ispravno. Na greškama se uči. prošlost je uvek dragocenost koju nose sa sobom, ponosno

Posetite stranicu Astrolog Jovana Vilimonović

 

 

 

Povezane teme: 

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta