Pun Mesec u znaku Ovna (28.9.2015.)

 

Pun Mesec tokom noći nedelje na ponedeljak će trajati 72 sata, totalno pomraćenje, a nešto preko 5 sati će trajati ceo događaj. Mesec  kreće da opada oko 5 ujutru po našem vremenu.

Ovaj Pun mesec se dešava u znaku Ovna, što bi značilo da se dešava na osi Ovan-Vaga. Treba da se zamislimo šta nam je bitno, šta je drugima bitno. Da li ćemo staviti svoje potrebe ispred potreba drugih ljudi? Da li ćemo odgurnuti partnera jer nije dobar za nas, jer smatramo da nas ugrožava? Da li ćemo napraviti kompromis ili preseći neke odnose i znati tačno na čemu smo?

Odličan je period da odlučite da li ćete započeti neke nove stvari , krenuti na neki sport, kurs ili ćete raščistiti sa rošlim vezama i krenuti dalje. Sebe treba da stavimo na prvo mesto. Posao mora biti bitniji od emocija. Ali emocije su pojačane, treba paziti šta se jede, pije, mogući su problemi kod osoba koje imaju povišen pritisak ili glavobolju. Više tečnosti se mora uneti.

Ovaj Pun mesec će osetiti najviše Ovnovi, Vage, Rakovi, Jarčevi (i oni koji imaju podznak u ovim znacima).

Na ovom linku možete videti mesečeve faze:

http://www.moongiant.com/moonphases/September/2015/

Na ovom linku možete videti astrološki uvid u mesečeve faze:       

http://www.lunarium.co.uk/

Ovaj Pun mesec se naziva i Mesec berbe. Tako ga nazivaju jer se beru plodovi kao što su riža, bundeva, kukuruz. Jako svetlo ovog meseca je omogućavalo farmerima da mogu da beru i noću sve. Ovaj mesec se dogodi najbliže ravnodnevnici, a nekad se ovaj mesec naziva Kukuruzni mesec.

 

Posetite stranicu Astroantares.net

Astrolog Jovana Vilimonović

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta