Priča o najlepšoj ženi na svetu - O Veneri

Jednom je jedna grupa muškaraca raspravljala na temu: Kako izgleda najlepša žena na svijetu? Jedan je voleo plameno-crne, kao ugalj oči, sa vatrenim pogledom.

Drugi je voleo sivo-plave oči, beskrajno duboke, kao nebo.

Trećem su ,pak, najdraže bile one sa braon očima, tople i nasmejane.

A za kosu, jedan je govorio da su lepše žene sa kraćom kosom, a drugi je tvrdio – sa dužom, koja pada sve do peta.

Jedni su se oduševljavali onima sa visokim i veličanstvenim držanjem a drugi radije manjim, nežnijim i elegantnijim figurama.

I svaki od njih je mislio da je njegovo mišljenje i opis najtačniji i nije prestajao da ubeđuje one druge u ispravnost svog suda. Videvši da tako nikada neće stići do zajedničke saglasnosti, napokon rešiše da odu do jednog mudrog čoveka i da čuju njegovo mišljenje:

,,Počeli smo da polemišemo”, rekoše mu,,i nismo uspeli nikako da se razumemo. Kaži nam ti, mudri čoveče, koja žena je najlepša žena na svetu?”
Dugo je starac gledao u bele vrhove dalekih planina, povremeno se neprimetno osmehujući i naposletku odgovori sa ove tri reči:

 “Ona koju voliš.”

Nepoznat autor

PS. Svakom odgovara neka Venera i nijedna nije loša, može biti u boljem ili gorem položaju, ali svakako, treba naći nekog ko će Vas razumeti i voleti baš takvu. A to se opet vidi u uporednom. 

astrolog Jovana Vilimonović

stranica Astroantares.net

Povezane teme: 

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta