Osa prve i sedme kuće - Ja i drugi

Polje partnerstva je nasuprot podznaka. 

Ascendent, znak koji se uzdiže, naše telo, mi, ono što nas opisuje, je nasuprot descendenta, sedmog polja, polja partnera, partnerstava, protivnika, drugih, javnog neprijatelja. Milion puta ste čuli da kažu ,,moram da se izborim s njim",  da se neko svađa i miri stalno, da je bitno šta će drugi da kažu, ponaša se ne kao da je partner, nego kao da je neprijatelj, a u suštini ako se previše nateže veza, to puca. Sve to zavisi od nas.
Mi smo krivi za dobro ili loše. U karti se vidi kakav nam partner odgovara, a ne kakvog mi tražimo. Ne vredi da idealizujemo, ako to ne postoji. Nisu svačiji ideali isti. Nisu ukusi isti. Na kraju krajeva, kad se probudimo u ogledalu vidimo jednu osobu, sebe, ali i svako vidi sebe. Ono što Vas usrećuje neće nekog drugog, pa saveta pravog i nema. Ali bitno je da se otkrije problem. Problem je uvek i s jedne i s druge strane. 
Odnos je davanje-primanje, sve je tu uzajamno. 
I ljubav, i mržnja i netrpeljivost i sreća. Bitan je sklad, postizanje cilja tog polja sedmog, znaka Vage, odnosa. Venere. Venere u odnosu sa Marsom, sa prirodnim vladarom prvog polja. 
Pa iako nešto nije u dobrom položaju, ako je ,,iščašeno", može da se vrati na mesto. Možda smo ustali na levu nogu, možda smo tvrdoglavi, ali možemo da se prilagodimo. Ako želimo. Samo je pitanje da li hoćemo ili nećemo. 
Drugo pitanje je šta partner hoće. Ili neće. Saradnja je bitna. Da se osa 1-7 uskladi. Jer ako volimo sebe, možemo da volimo druge, ako ne volimo sebe, ne možemo da volimo druge na pravi način. Ako poštujemo sebe, poštovaće nas i drugi. 
Svet je naše ogledalo, sa svetom igramo, u svakom odnosu, ne samo u vezi. Pazite kako povlačite poteze, neka budu u Vašu korist, a ni na čiju štetu.

 astrolog Jovana Vilimonović

Posetite stranicu Astroantares.net

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta