Merkur u Lavu i mit o kralju Midi

 

Kralj Mida je imao pogrešne želje, pa mu se ispunila želja, da sve što dotakne pretvori u zlato.

Pokajao se zbog toga ubrzo, kada je dotakao svoje dete, koje se pretvorilo u zlato. Ali srećom, krivicu i kletvu je mogao da spere na izvoru. 

Trenutno je Merkur u Lavu i biće tako sve do 29. avgusta, iako će se vraćati u Raka neko vreme.

Ovaj Merkur bi trebalo da pazi od čega zarađuje, da pazi šta želi, da ne ide preko svega da bi dobio materijalno. Pohlepa se mora sputati. Ali ovo nije usmerenost ka materiji da bi se imalo za hranu i život.

Ne. Ovo je usmerenost ka materiji da bi čovek mogao da se pohvali, da se vidi šta on ima, da može svojoj deci da priušti sve, da ima za zabavu.

Merkur u Lavu je govornik, najglasniji.

I kad treba i kad ne treba. Voli da drugi čuju šta ima da kaže. Govori o sebi i svojim planovima stalno, ali samo dobro. Kad je nešto loše, on okrene u svoju korist. Može biti jako manipulativan ne bi li sve išlo u njegovu korist. Ponosan. Ponaša se kao da je kralj, čak i kad to nije. Mnogo je usmeren ka uspehu. Voli novac. Voli zlato. Stalno priča o novcu.

Ima jak ego koji se ne može slomiti nikako. Nekako, teško je pregovarati sa ovim ljudima sem ako oni to ne žele. Teško da ćete ih u išta ubediti ako ne uspete da ih odobrovoljite. Nisu svađalice, ali su manipulatori. Na njih se ne možete naljutiti, a prelaze skoro stalno granice u prijateljstvima i partnerstvima, stavljajući sebe u prvi plan. To ne može tako. Moraju da shvate da ponekad treba da se ceni uslužnost i dobročinstvo, a ne samo slava, poznanstva i data reč.

Neki od najboljih trgovaca imaju ovaj Merkur, kao i voditelji, bankari i pravnici.

Ne bi bilo dobro da ljutite ove ljude, jer su jako neprijatni, od njihove ,,rike" se ori ceo grad. Skloni su skandalima, a i stalno se nešto događa oko njih. Niko ništa ne može da sakrije od ovih ljudi, ali ni oni ne mogu da sakriju ništa od drugih. Sve lako ispliva u javnost. Zlatno prstenje, nakit od zlata, olovke koje imaju šljokice u sebi, skupe olovke i vredne knjige se odnose na ovaj Merkur.

Mislite svojom glavom, a ne slušajte šta drugi pričaju.

Merkur je ušao u Lava 26.6. i biće tu do 29.8.2019, ali će se vratiti u Raka od 20.7. do 12.8.

JUL

Merkur će biti u kvadratu sa Uranom do 20.7. Zato je bitno da ne ulazite u rasprave sa drugima jer nećete moći lako ni brzo da rešite bilo šta. Svi biti pomalo napeti, besni, brzi i komunikacija, trgovina i reči moraju da teku brzo. To nije povoljan aspekt, a pritom će krenuti retrogradno od 9.7. i tako će biti sve do kraja jula. 

Merkur će biti u konjunkciji sa Marsom od 1.7. do 14.7. Mogući su konflikti, rasprave, ali više dramatični nastupi, samo je potrebno više strpljenja.

Od  9.7. nije preporučljivo kupovati ništa od tehnike sve do 1.8.

Krenuće retro od 9.7. do 1.8.

Vraća se u Raka od 20.7. do 12.8. Preosetljivost, nervoza, isto kao sad u junu. Nije baš dobro, ali brzo će proći.

i biće u konjunkciji sa Suncem od 20.7. do 23.7. Sujeta, ego i strasti će biti jake, pa nemojte previše uzdizati sebe, zbog čega god, budite skromni i možda neke ideje ne morate tada realizovati, budite praktični, ne megaloman i materijalista.

Praviće konjunkciju sa Venerom od 22.7. do 28.7. u Raku. Vreme je za laskanja, ljubavne priče i kompromise. Svako će dobiti ono što hoće, samo ako ima malo takta.

AVGUST

Merkur kreće direktno sa 17. stepena Raka. 1.8. Od 19.8. do 29.8. Merkur će biti u trigonu sa Jupiterom, pa će želje biti jednake mogućnostima. Bićete skloni trošenju, putovanjima i uživanju, ali i usavršavanje neće biti zapostavljeno. Ko ima upis na državni ili privatni fakultet, prijemni ili drugi krug za neke ispite, imaće tada više sreće. 

Izlazi iz Lava 29.8. 

Srećno!

Da biste naručili natalnu kartu ili neku drugu analizu/zakazali termin pošaljite mejl na vilimonovic.jovana@gmail.com ili pošaljite poruku u inboks stranice.

Možete i u formi sajta, gde je kontakt meni. Viber broj za sve info je +381 64 413 88 49.

Isti kontakti su za Astrolighthouse kurs ili časove astrologije.

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta