Merkur retrogradni u Strelcu - Na kom to jeziku pričaš? (3.12. do 23.12.)

Merkur će biti retrogradan od 3. decembra do 23. decembra, što donosi nejasnoće u razgovorima, lažna obećanja, nerealne planove, ponavljanja postupaka i puteva. Ukoliko putujete, proverite sva dokumenta, a naročito datume na dokumentima.

 Nemojte davati više novca nego što treba za neke stvari, proverite, možda na drugom mestu možete naći iste stvari jeftinije. Ne hvalite se previše, a nečije hvaljenje može se protumačiti kao preterano naglašavanje nekih, ne tako dobrih, stvari.

Spolja sve može da izgleda lepo, ali da u suštini nije tako.

Nemojte misliti samo o novcu. Budite praktični. Spustite se malo na zemlju. Planirajte. Zapisujte sve što treba da uradite. Nije dobar period za započinjanje poslova, pre je za završetak istih. Moguće je storniranje kredita, smanjenje plata, smanjenje troškova i pojačavanje štednje. No, ništa to neće biti tako vidljivo, već će svako to prihvatiti bez neke galame.

Ne verujte svakome ko je slatkorečiv. Ne verujte svakom ko je nasmejan ili pozitivan. Možda ta osoba samo tako izgleda. Obećanja su nepresušna ovih dana, recimo, kao želje za Deda Mraza. Da li će se ostvariti? Videćemo već. Sve je nepouzdano.

Svako ko je u pravu, biće nagrađen.

Održati dobar glas, to je važno.

Pošto Merkur simbolizuje ugovore, komunikaciju, putovanja, automobile, telefone i automobile, veće su šanse da nešto u vezi sa tim krene naopako.

Da biste izbegli eventualne probleme, pročitajte sledeće savete:

1. Ne započinjite ništa novo (posao, ljubavnu vezu, ne otvarajte novu firmu) - male su šanse da će ishod biti dobar.

2. Ne potpisujte ugovore ili neke važne dokumente. Ukoliko je to neizbežno, sve pročitajte pažljivo, koncentirasno i više puta.

3. Ne kupujte novu kuću ili stan.

4. Ne kupujte nov automobil ili telefon, eventualno polovnjak ili već korišćen telefon.

5. Ne donesite konačne odluke, samo pregovarajte.

6. Bavite se starim, odloženim poslovima.

7. Ne ulazite u rasprave sa drugima, bilo na poslu, bilo kod kuće - u suprotnom rizikujete svađu, impulsivno ponašanje, zatvaranje nekih vrata zauvek.

Retrogradni Merkur najviše će osetiti osobe koje su rođene u znaku (ili su u podznaku) Blizanaca, Device ili Strelca.

Ostali znaci mogu osetiti ovaj tranzit u manjoj meri, ali zavisi kojim poljem Vam vlada Merkur ili čiji je dispizitor. Bez uvida u kartu to ne mogu znati.

Posetite stranicu Astrolog Jovana Vilimonović da biste bili u toku. 

Da biste naručili analizu ili zakazali konsultaciju  pošaljite mejl na vilimonovic.jovana@gmail.com

Svakog radnog dana odgovaram na poruke i mejlove od 9 do 21h.

 

 

 

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta