Kako se ko ljuti? Kako se ko svađa?

Svako od nas ima neki način kako da se nosi sa besom, raspravama, ljutnjom. Nismo svi isti. Ipak, najbitnije je kako da sprečimo da kada smo napeti ne napravimo veći problem  u odnosima sa drugima. Kako da prevaziđemo ljutnju?

Ovan - Udahni duboko
Vi ste najvatreniji i najviše  možete da se svađate od svih znakova. Zašto je to tako? Vaš vladar je Mars, planeta koja simbolizuje raspravu, ljutnju, bes i onda je Vama to normalno. Ipak, nije. Nekad reagujete prebrzo, a posle se kajete. Okrenite to u svoju korist, pa prvo razmislite pa onda reagujte. Udahnite duboko pa nastavite razgovor kada ste ljuti. Pomaže.

Bik - Stavi se u 'tuđe cipele'
Bikovi su poznati kao najtvrdoglaviji znak. Tako da, dragi Bikovi nije lako biti u Vašoj koži. Teško Vam je da postignete kompromis sa partnerom zbog toga. Budite otvorenog uma i lako ćete postići kompromis. Nemojte samo dugo trpeti jer onda nećete moći da suzbijete ljutnju lako.

Blizanci - Slušajte pažljivo
Iako ste veoma pametni, ipak ne znate šta će druga osoba reći. Potrudite se da se posvetite partneru ili prijateljima, tako što ćete dati do znanja drugoj osobi da ste prisutni i kad Vi ne pričate. Razmislite kako se osećate osoba koja Vam se poverava da biste bolje mogli da učestvujete u razgovoru. Više slušajte, manje pričajte.

Rak - Budite prisutni
Imate tendenciju da se povučete u svoj svet, u svoju ' školjku'. Tako Vam je lakše, iako to nije rešenje. Oduprite se tome i uđite u raspravu. To je jedini način da dođete do rešenja. Rasprava može biti konstruktivna. Bitno je da pokažete da imate neka osećanja i da poštujete tuđe stavove. Saslušajte i drugu osobu jer niste jedina osoba na svetu koja ima problem. Otvorite dušu, pa će tako i drugi uraditi. 
Lav - budite otvoreni za kompromis
Poštujte tuđe stavove i osećanja dok se raspravljate. Pošto ste glasni i vičete, onda bi bilo dobro da budete svesni toga, da nekog to povređuje i da niko ne može da želi rešenje dok se ton ne spusti. Budite malo obzirniji prema drugima, jer će se strasti stišati, ali niko neće zaboraviti šta ste sve rekli u naletu besa.
Devica - prestanite da analizirate
Vi toliko analizirate da ne možete  ni da vidite rešenje, već u svemu tražite problem, pa i tamo gde ga nema. Možete nekad biti arogantni i nespremni na kompromis. Ipak, to nije dobro, jer ne možete napraviti dogovor. Opustite se i prestanite da gledate svaki detalj, nego sagledajte širu sliku i možda tako pre uvidite rešenje.
Vaga - nek se stvari slegnu
Nekad možete da budete pasivno - agresivni i da se vratite na neki problem od ranije, jer ste sada odlučili da je vreme za raspravu. To nije rešenje. Najbolje bi bilo da porazgovarate sa drugom osobom mirno, da ne odlažete bitan razgovor, da se bes ne bi povećavao. Budite odlučni da ipak želite mir, a ne baš i pravdu, pa ćete lakše doći do dogovora.
Škorpija - recite jasno šta Vam smeta
Bilo bi dobro da ako Vas nešto muči da kažete drugoj osobi to. Ovako dolazimo do scenarija kada imate plan kako da joj se osvetite, ali mogli ste jednostavno da rešite svaki problem odmah. Ipak, imate tendenciju ka autodestrukciji i volite da se nervirate oko svega. Da ne biste ponavljali ovo toksično ponašanje, najbolje bi bilo da budete otvoreni, koliko god to teško bilo.
Strelac - ''ispeci pa reci''
Bilo bi dobro da razmislite pre nego što nekom nešto kažete. Ukoliko nije tako, onda ćete uvrediti nekog i ući u raspravu, iako imate dobru nameru. ne može svako da podnese Vašu surovu iskrenost i onda kada kažete sve što imate, povratka nema. Nije loše kad je neko iskren, samo imajte meru u svemu. Razmislite kakva će reakcija druge osobe biti.
Jarac - empatija?
Drugi bi se iznervirali ako im date argument zašto nešto nije u redu, zašto je došlo do rasprave i u čemu je problem, ali ne i Vi. Vama je to najbitnije. Nekad ste toliko tvrdoglavi da niko ne može sa Vama da izađe na kraj. Ne popuštate po svaku cenu, bilo da ste u pravu ili ne. Ipak, imajte malo osećaja za druge ljude. Možda ne morate biti uvek pregrubi, nego sve može da se kaže na lepši način, da ne povredite nekog.
Vodolija - promenite mišljenje
Vama je baš teško da promenite mišljenje. Kao fiksni znak, držite se uvek svog stava i kad niste baš sigurni da ste u pravu. Saslušajte uvek dtugu stranu pa donesite odluku i ne brzajte sa zaključcima koje smatrate nepromenljivim.
Ribe - izborite se za sebe
Poznato je da se uvek žrtvujete za druge, a sebe nekad i zaboravite. Prosto, takvi ste. To je u redu, ali ne uvek. Niste baš sigurni kako treba da ulazite u rasprave, a ni kako da ih rešite. Ipak, zauzmite se za sebe, asertivno kako možete, budite ljubazni. Ne popuštajte uvek. Postavite neke granice da ne biste uvek bili na gubitku.

Kakve god savete da ste pročitali za svoj znak, uvek je bolje da udahnete vazduh, napravite pauzu i razmislite da li nešto možete drugačije da uradite ili kažete. Bitno je da se sa što manje muke dođe do nekog kompromisa tj. rešenja problema. Ne morate odmah da se selite posle svađe, da zovete agenciju za nekretnine ili da bežite od rešenja problema bilo gde. Može i ovako. 

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta