Ogledalce, ogledalce moje!

Kako ogledalo utiče na prostor? Kako na feng šui doma i na njegovu estetiku?

Primenite neke od ovih saveta i lako ćete doći do boljeg života.

Ogledalo treba da reflektuje dobar pogled

Ako trpezarija ili dnevna gledaju na park prirodu, vrt, pa ako tu stavite ogledalo da se oslikava spoljašnji svet to je dobro. Udvostručižete dobre stvari i uneti lepotu u svoj dom.

Trpezarija je idealan deo za ogledalo

Ako se ogleda hrana svakog dana, to privlači obilje. Takođe, ako je ogledalo gde je dnevna soba, gde se družite sa drugima, to je pozitivno. Samo je bitno da se ne ogledaju vrata.

Imate problem sa finansijama? Ogledalo je rešenje. Najbolje je da se reflektuje novac ili nakit. Npr. mnogo stavljaju brodić sa nakitom ili ogrlicama, novcem, pored ogledala. Probajte. Ne može da škodi, mada to nije baš pravi feng šui. Dobro je postaviti ogledalo nasuprot kase, da privlači novac, obilje. Blizu ulaznih vrata u radnjama je isto tako dobro rešenje, ali ne blizu ulaznih vrata doma.

Ogledala imaju i estetsku vrednost

Možete ulepšati prostor, možete ga proširiti. Ona naglašavaju bitno. Malu sobu povećavate, a ako staviti na tamniji zid daćete prostoru dubinu. Nije dobro stavljati ogledalo prekoputa drugog, ali nema ni svrhu, jer se ne možete ogledati u dva istovremeno.

Na vrh stepeništa nije dobro postavljati ogledalo, isto tako prekoputa vrata, ali naročito prekoputa vrata od kupatila. Nije dobra ideja ni stavljanje ogledala preko celog zida. Čemu to? To neka ostane za filmove. Ako u kuhinji imate šporet a da ste okrenuti leđima dnevnoj ili trpezariji, što je gotovo uvek slučaj, dobro je tu negde staviti ogledalo. Imate one ploče koje su staklene pa daju efekat istog.

Najveća greška je ako stavite ogledalo odmah prekoputa ulaznih vrata. Onda ne pčekujte da či ostane tu. Sreća izlazi iz kuće, vlasnici se sele.

Kako se postavlja?

Tako što najviša osoba u kući može da se ogleda u njemu da joj ne ‘seče’ glavu.

U spavaćoj sobi nikako nije preporučljivo ogledalo. Umnožava probleme, troškove, prevare, partnere. Stalno je osećaj sablasnosti kao da niste sami kod kuće, u odnosu, da su troškovi kao za više osoba.

Srećno sa uređenjem!

Posetite stranicu Feng šui balans na fb-u.

 

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta