Šta vam je sve potrebno da biste okrečili sami stan? Mislite da ne možete. Možete, samo treba da sledite sledeće korake i da izdvojite par slobodnih dana. 

Kvadratura površine za krečenje

Trebalo bi da osnovnu kvadraturu stana pomnožite sa 3 i tako dobijete ukupnu kvadraturu za krečenje. Na primer ako imate stan od 40 kvadrata, vi imate 120 kvadrata za krečenje. Ako odlučite da to uradite sami, koštaće vas skoro duplo manje, ali ćete izgubiti bar dva cela dana. Uračunajte tu i čišćenje. 

Pogledajte u nastavku šta vam sve treba..

Najlon

Zato bi najbolje bilo da kupite najlon, da biste prekrili nameštaj. Bez toga jednostavno ne možete, jer zamisli koliko će tu biti problema posle sa čišćenjem.
Ako imate neke stare stvari, platna, prekrijte time, ali opet, to ćete uništiti.

Boje
Popričajte sa prodavcem i recite mu šta krečite i pokažite mu koju boju hoćete. Tako ćete lakše dobiti željenu nijansu. Možete slikati boju na internetu i pokazati mu ili nađete lako šifru te boje i on je napravi. Postoje danas te magične stvari, da da. 

Boje na jugu treba da budu u boji vatre ili  drveta. To su crvena, roze, zelena, narandžasta.
Boje na severu treba da budu boje vode ili metala. To su crna, bela, siva, plava.
Boje na jugoistoku treba da budu boje drveta, a to je zelena, sve nijanse.
Boje na jugozapadu su boje zemlje i vatre. To su crvena, braon, oker, bež.
Boje na zapadu su boje metala i zemlje. To su sve boje metala i braon boje. Kao i bela.
Boje na severozapadu su boje metala. To su bela, siva, bakarna.
Boje na istoku su boje zemlje i drveta. To su braon i zelena.
Boje na severoistoku su boje vode i zemlje. To u braon, plava, crna.

Traka za zaštitu
Ona je neophodna, ako niste perfektni u krečenju, ako vam je prvi put. Prvo krečite plafon, pa zalepite trake i onda samo nastavite sa zidovima.

Folija ili mušema za sto
Ukoliko imate dosta sitnica, uvijte ih ili prekrijte folijom. Ne možete kupiti baš toliko najlona. Mušemu verovatno imate, pa stavite na sto preko sitnica ili preko tv-a.

Merdevine
Ne morate ih kupovati, ako ih nemate i živite u manjem stanu. Pitajte komšiju ili rođaka da pozajmi, sigurno neko ima. To je nepotreban izdatak za nešto što koristite skoro nikad. 

Čistoća
Očistite zidove od paučine, prašine, nalepnica, mast ii buđi, pa krečite. Ako imate problem sa vlagom, obavezno kupite neki skupljač vlage, jer to nije nikako zdravo. Odvojite regale od zidova gde se skuplja vlaga, makar malo.

Posetite stranicu Feng šui balans

Dodaj komentar