Kako kupiti dobar stan/kuću?

 

Kupovina kuće ili preseljenje je svakako jedna od najvažnijih odluka koje porodica može imati. Prvo birajte dobru lokaciju. Ako nije dobra lokacija, ništa što uradite unutar doma neće biti efektno. Da li ste izabrali dobru lokaciju i da li će vašim ukućanima biti prijatno u njoj samo su neke od stavki koje su bitne.

  • Dobra lokacija je jako bitna, ali i dobar komšiluk

Lokacija veoma je važna jer će to doneti dobru ili lošu energiju u dom. Čiste ulice i dobar komšiluk su prvi znak da ste na dobrom putu. Bilo da se radi o ulaznim kućnim vratima ili vratima vaše kancelarije obavezno poslušajte savete da izaberete snažna vrata. Po feng šuiju, kuća dobija či energiju kroz vrata tako da što su bolja i snažnija ulazna vrata to će više energije imati ukućani. Ona moraju biti dobra i očuvana, bez škripe. Ispred vrata ne sme biti nikakva prepreka. Ne treba da budu ogromna ni premala. Moraju biti lepo ofarbana. Sve ovo isto važi za ostala vrata u kući. Niej poželjno da direktno naspram ulaznih imate i zadnja vrata, bolje je kad ih nema.

  • Šta vidite kada uđete u kuću je jako bitno. 

Ulazna vrata se nazivaju 'Usta' či energije što znači da će kroz njih ući ili izaći sve dobro ili loše. Stepenice postavljene ispred vrata, donose lošu energiju, ali i vrata kupatila. Predoblje doma treba da bude prijatno za oči i gosta koji ulazi, mora biti svetlo i da poziva onog ko dođe da ostane tu. Stavite neko umetničko delo ili cveće u prostor da bi bilo privlačno. Pogledajte plan kuće, obavezno.Kuhinja ne treba biti do ulaznih vrata, ali ni ogledalo ne sme biti nasuprot kreveta. Kupatilo u središtu doma izbegavajte. 

Izbegavajte klizišta, loš teren, sudbinu prethodnih stanara morate saznati, tj. zašto se neko odselio odatle. 

Ovo su samo neki od saveta. 

  • Gledajte pogled, ulaz, prilaz i raspitajte se kakav je komšiluk.  

To je za početak dovoljno kada birate dom. Agenti za nekretnine u Beogradu vam mogu pomoći u tome, a oglasi za prodaju stanova u Beogradu imaju dosta dobrih ponuda. Samo se držite pravila.

Srećno!

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta