Jednostavna pravila feng šuija

Koji su to jednostavni principi feng šuija koje možete primeniti i sami? Kako da odaberete dobar stan ili kuću?

Pogledajte ova pravila i biće jasnije šta treba raditi.

Idealna kuća bi trebalo da bude oblika kvadratnog ili pravougaonog.

Ovi oblici su jako funkcionalni i praktični. Svakom drugom obliku nedostaje neki deo, bilo da je to trougao ili trapez, pa izbegavajte ovakve oblike.

Ulaz treba da bude čist, jasan, dobro održavan. Ne sme biti kanta na ulazu, oruđe za rad u bašti. Broj kuće mora dobro da se vidi. Ulazna vrata su usta doma, a prednja fasada lice, pa bi trebalo sve da ude kako treba tu. Pozitivan či ulazi ako sa vrata donosi pozitivnu vibraciju.

Kvalitet ulaznih vrata je jako bitan. Ona moraju da budu jaka, da su funkconalna. Svetla boja vrata je preporučljiva, ali zavisi od strane sveta koje boje iliti elementa treba da budu.

Deo za odmor treba da bude odvojen od dela za rad. Ovako ne dolazi do mešanja jin i jang energije. Mora da se zna gde osoba odmara, gde se ‘puni’, a gde se troši.

Postoji mesto za sve i sobe treba da budu raščišćene od haosa. Haos u domu doprinosi haotičnom načinu razmišljanja i osoba nije ok sa sobom. Sređen, dobro organizovan dom je dobro organizovan čovek.

Otarasite se stvari koje ne koristite. Ne skupljajte.Stare stvari skupljaju lošu energiju. Ne skupljajte ih nigde, pa ni u garaži.

Prirodna ventilacija i prirodno svetlo je bitno. Ako prostor to nema onda je previše jin. Nije dobro. Otvorite svakog dana prozore da uđe svežina u dom, sređujte redovno sve.

Možete proveriti po kua broju kako da spavate, gde da bude glava, kakav da bude krevet, dušek. Razmislite dobro da li ćete zanemariti ovaj savet jer je spavanje najbitnije.

Izbegavajte oštre uglove koji su upereni na stolu za ručavanje, sofi, krevetu. Nameštaj treba da ima dobar odnos elemenata, oštrih i zaobljenih ivica nameštaja.

Centar kuće treba da bude prazan da bi energije cirkulisala dobro. Ovo je dobro za prostore gde je dnevna, u centru, da bi sve bilo povezano u celinu. Agencije za nekretnine mogu biti od pomoći, samo im recite šta tražite. Ako kupujete ili prodajete stan u Beogradu feng šui je bitan, jer se kaže da prodaje 'pogled', a ne nameštaj.

Posetite stranicu Feng šui balans

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta