Feng šui kuhinje

Šta je bitno za dobar feng šui?

Lepo postavljen sto, bilo da ste stavili stolnjak, mušemu koja izgleda kao stolnjak, to su ove moderne varijante, ili je jednostavno sto od punog drveta - to je dobar feng šui.

U kuhinji, veliki naglasak se stavlja na položaj i mesto koje šporet zauzima. Hrana je zdravlje. Hrana na kineskom zvuči isto kao reč za zdravlje. Dobra hrana znači dobro zdravlje, bukvalno. Ukoliko osoba dobro jede onda može biti sigurna da će imati zdraviji život. Ako ima zdraviji život može biti uspešna, agilna i aktivnija.

Ako se hranite zdravije, kupujete bolju hranu ona ste bolji i napredniji. Ali treba gledati i obrnuto, treba da se radi dosta da bi se imalo za bolju i skuplju hranu. Skupi restorani nisu skupi zbog ugleda već zbog hrane. Bolja hrana, više novca, boji izgled restorana i naravno, bolji feng šui. Ako se hranimo siromašnije, ne možemo ništa očekivati bolje od našeg života. Treba da sledite neke savete da biste imali bolji feng šui kuhinje.

Šporet treba da bude na mestu odakle može da se vidi cela kuhinja. Treba da se izbegne iznenađenje nečijeg ulaska u kuhinju. Ogledalo iznad šporeta je dobar feng šui jer se ogleda hrana koja se kuva, ali i svakog kuvar može videti kako dolazi. Što veće to bolje. Šporet ne sme biti zaglavljen u uglu. Protok čija ne sme biti blokiran, tako dam orate da imate prilaz šporetu. To  je vaše ognjište.  2. Pomerite šporet iz ugla prostorije!

Vatra i voda se ne smeju mešati

Sudopera i frižider i šporet mogu biti dijagonalno postavljeni. Svakako, ako nemate mesta onda bar stavite odgovarajuću boju kuhinje za taj deo ili razvojite simbolično ove aparate. Biljke ili zelena stazica u kuhinji su dobar lek.

Ima dosta svađa ako je sve ovako postavljeno, ali ne može nekad drugačije, pa neka Vas to ne opterećuje.

Šporet ne sme biti pored prozora

Ako je okrenut prema prozoru može proizvesti prijatnu scenu za kuvanje, to je raspored koji dopušta da energija beži i leti kroz prozor, uzimajući zdravlje i napredak porodice. Stavite zavesicu na taj prozor ili prelepite folijom.

Mikrotalasna pećnica nije po feng šuiju jer nije zdrava i nije prirodni dotok čija tj. prirodno kuvanje hrane.

Proširite uski prolaz kuhinje. Stavite ogledala, kristale, ukrase ili biljke. Oživite ovaj prostor. Imajte u vodu da je kuhinja srce doma i naše zdravlje, bogatstvo i napredak. Kako bogatstvo? Pa ako nemamo zdravlje, nemamo ništa. Ako se ne hranimo dobro i zdravo, onda će sav naš novac otići na lekove, ne odmah, ali verovatno kasnije u životu. Mislite o tome.

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta