Feng šui i mušema?

Jako je bitno da svaki kutak stana bude super sređen. Svaki deo stana nešto znači, ali ne mmorate da razmišljate o tome previše, samo ga sredite da možete da uživate u svakom delu, u svako doba.

Retro je uvek u modi

Ukoliko volite stare stvari i retro stil, nabavite zaboravljeni plastični stolnjak (mušemu). Može biti teget, providna, cvetna, ali u svim bojama je imate. Odlična  je za spoljnu upotrebu zbog lakog održavanja. Posadite što više različitog cveća u lončićima ili saksijama koje izgledaju kao nekad, ali u raznim  bojama. nabavite limenu kanticu za zalivanje, to će dati šmek celoj terasi. Jastuci na terasi neka budu u bojama saksija ili kontrastnim, ali nemojte imati više od dve- tri boje.

Terase su deo životnog prostora

Kako biste izbegli dosadan i tmuran izgled, živost možete postići bojenjem zidova u više boja. Za ovaj tip balkona preporuka su svetliji tonovi, bele starinske stolice i sto. Zasadite neko cveće  i postavite nekoliko saksija, pa ubacite detalje poput stare romantične kućice za ptice, svećnjaka ili kaveza u koji možete staviti sveću ili saksiju. Izgleda sjajno!

Tematski balkoni

Balkon možete i tematski urediti i zajednički koristiti kroz sve njegove elemente, od cveća, preko boje, do stila odabranih ukrasa i nameštaja. Izaberete li, na primer, morski stil, možete razapeti stari materijal koji liči na jedro, a za ukras možete korisiti i školjke i kamenčiće koje podsećaju na one iz mora, imate to da kupite po manjim radnjama. Zasadite mediteransko začinsko bilje poput ruzmarina, bosiljka ili lovora. Nećete imati komarce na ovaj način.

Samo jednostavno!

Ukoliko niste tip od biljaka i cveća, a volite jednostavno, ali toplo uređenje odlučite se za nešto neobičniji dizajn stola i stolica od pune plastike. Kako biste  oplemenili svoj prostor, izaberite nameštaj u toj boji. Dodatnu toplinu daće drveni podovi, koje možete i sami složiti.

Kupuju se u raznim dimenzijama i slažu se lako poput laminata.Ako terasa nije zastakljena neka sve bude vodootporno. 

Moderni balkoni

Ovakav tip balkona ne trpi previše detalja, boje i kiča. Materijale poput drva, metala i stakla shvatite kao potencijalne, ukoliko želite na taj način urediti spoljni deo doma.

Možda nećete postići toplinu, kao kod retro uređenja, ali imaćete eleganciju i jednostavnost. Biljke, jastuci, sveće, staze u raznim bojama – neizostavni su to detaljni dobre terase.

Ako imate ljubimca, ne zaboravite..

Ne zaboravite da kupite mrežu i stavite je na terasu. Naročito ako imate mačku. Danas postoje mreže koje kao das u od plastične folije, ali ima i od najlona i konopca, pa možete odabrati varijantu koja Vam odgovara. Savet: Uzmite mrežu za ptice, jeftinija je.

Posetite stranicu Feng šui balans na fb-u.

 

 

 

 

Povezane teme: 

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
AntiSPAM
Zbog neželjene pošte molimo Vas da ispratite proceduru reCAPTCHA sigurnosne provere.

Planete na današnji dan

Rođeni na današnji dan

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta