Reč feng na kineskom znači vetar, a šui  znači voda, izgovara se feng švaj.

Vetar i dobra voda označavaju dobru žetvu, zdravlje I blagostanje. Ako nema vetra, pomeranja, nema vode, toka svega, nema ničega.

Kada gledate neke prostore koji su uvek puni, bilo da je to stan, kuća, kafić ili restoran, idite tamo. Tu je sigurno sve u redu. Feng šui prostora uvek deluje, samo mi to ne znamo svesno. Zemlja je živa i ima svoju energiju. Energija stvara I razara. Zato možemo birati prostore koje su za nas dobri, a za nekog drugog loši. Nije isto za svakog pa gledajte šta vam se dopada i šta kaže osećaj. Sem ako nemate svoj feng šui konsultanta. Feng šio predstavlja nauku, pre svega, koja vam omogućava da razumete bolje varijacije uređenja vaše životne okoline i time oslobodite energiju oko vas i u vama, a da je sve prosperitetno.

Imajte u vidu da mnogi ljudi misle da je blagostanje kad su bogati, a to nikako nije tačno. Blagostanje je kad su zdravi i srećni i novac naravno lako dođe u takvim domovima. Kad nema novca ne mora da znači da je samo to problem. Mora se naći problem i koren istog.

Kada kažemo da je neko pozitivan pa sve privlači, to jeste tačno, ali on je takav baš zato što mu je sve dobro, tako da eto to je u redu. Sve mora biti personalizovano, nema figurica, nego moramo naći simboliku za svakog, uraditi plan stana pa videti gde je njemu ok.

Feng shui kuća je kuća u kojoj su svi objekti u savršenoj harmoniji, da li po elementima ili po bojama, oni su tu da oplemene vaš prostor. Okruženje koje obuhvata oblik terena na kojem se nalazi vaša kuća, stan, veličina i oblik zgrada koje vas okružuju, kao i raspored nameštaja i prostorija u stanu, kući, plus ukupna orijentacija vašeg stana, kao i svake prostorije posebno u odnosu na strane sveta, kao i osobe koje žive tu, su bitni. To mogu biti roditelji, partner, deca, rođaci, komšiluk, kućni ljubimci, kao i biljke koje se nalaze u vašoj blizini. Sve to utiče na uspeh, ponašanje, a i na zdravlje. Neophodno je da prostor u kome živite i radite uredite najbolje što možete kako biste celokupnu energiju koju emituje taj prostor usmerili svojim potrebama. U tome će vam pomoći praktikovanje feng shuija, ali da biste krenuli sa uređivanjem prostora po ovoj drevnoj kineskoj veštini, neophodno je da se posavetujete sa stručnjakom, jer sami teško da ćete to uspeti.

Ako rentirate stan, možete to sami, po osećaju, a možete uzeti agenciju za nekretnine u Beogradu i reći im šta vam tačno treba. Bitno je da je dobar stan za vas, pa i ne mora biti vaš.

Feng šui konsultant,

Jovana Vilimonović

Posetite stranicu Feng šui balans

Posetite instagram profil Astrolighthouse

Zakazivanje i naručivanje projekata isto možete obaviti preko mejla vilimonovic.jovana@gmail.com ili preko viber broja +381 65 413 88 49.

Dodaj komentar