5 saveta za savršen prostor

Danas vam predstavljamo osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

Tačka energije 
Jako je bitno da odredite tačku energije ili komandnu poziciju prostora.
Kako ćete to uraditi? Jako lako. Samo vidite odakle se vidi skoro ceo prostor. Bitno je da ste suprotno od ulaznih vrata, ali da možete da ih vidite. Recimo, ovo bi moglo da se objasni na primeru.
Sedite na tom mestu odakle vidite ulazna vrata, koja nisu zaključana i neko ulazi. Imate vremena da se spremite na to i da budete zaštićeni bilo kako jer vidite da neko ulazi. Ako ste okrenuti leđima vratima, nezaštićeni ste i ne znate šta se dešava iza leđa. Zato uvek zid iza leđa mora da bude, pogled treba da doseže vrata. Hodnik mora biti čist, jer on unosi svež dah čija (energije) u dom. 

Raščistite stan
Bacite sve što Vam ne treba. Sve što Vas nervira u guši Vam nije potrebno. Fizički višak stvari prenosi se na emotivni deo bića i može doneti osećaj stresa. Dobar regal, koji je dekorativan, će uraditi svoje. Sve što Vam ne treba sklonite iz stana makar ili poklonite.  Bitno je da Vam ne smeta.

Ogledala su važna
Ogledala uvećavaju prostor. 
Ona su ključna za proširenje i premošćavanje smetnji u nemanju prostora. Ne samo da će vam ogledala pružiti utisak većeg prostora nego što zaista jeste, već će lako kreirati okruženje za komandnu poziciju i obezbediti Vam da  u svakom momentu budete svesni svega što se dešava oko Vas.
Dekoracije moraju bt svedene na minimum. Tako se pažnja ne odvlači na nebitno i bitno je da ih nekako grupišete. Ništa što skuplja prašinu Vam nije toliko potrebno. Manje je nekad više. 

Hodnik je bitan
U feng šui filozofiji, postoji mnogo bitnih prostorija, a među najvažnijim jesu kuhinja, ulazni hodnik i kupatilo. Kada živite u garsonjeri ili malom stanu, onda najverovatnije posedujete samo ove prostorije. Višak stvari kod ulaza je dobar, ali ako je prozor preko puta ulaznih vrata, bilo bi dobro da stavite tu negde saksije ili neki odlagač za kišobrane, pa i čiviluk, da bi se energija usporila. Tako ćete zadržati i zdravlje i novac. 

Personalizacija
Neka sve liči na Vas. Bitno je da se Vi osećate u svom prostoru zaštićeno i srećno. Onda samo takav život možete imati.

Srećno!

Mesečeve Mene

Prijavi se na listu za vesti sa sajta