Biljke, ekologija i feng šui

 

 

 

Ukoliko volite cveće, brinete o njemu, smatrate ga  bitnom stavkom u Vašem stanu ili kući, onda je ovaj tekst baš za Vas. Ne oklevajte da primenite neke od ovih saveta jer će biti od pomoći.

Iako vam se može učiniti da su kartoni od jaja, plastične flaše, potrošene bočice i prazne kutijice samo smeće, vaše cveće se ne bi složilo. Pogledajte koje to stvari niste trebali baciti.

Plastične  flaše, rasparne čaše ili neke boce koje su za bacanje nemojte prvom prilikom baciti u kontejner. Možete biti praktični i iskoristiti to za uzgoj cveća.

Plastični tanjiri

Mogu da budu odlični podmetači za saksije, makar za terasu.

Kutije

Plastične kutije od kolača iskoristite za sejanje, ali i kao  mali plastenik, da privremeno zaštite biljku.

Plastične flaše

U mnogim manjim baštama ljudi koriste njih  kao sistem navodnjavanja “kap po kap”. Potrebno je da na flaši probušite čep, a dno treba iseći. Nakon toga flašu sa čepom okrenemo u zemlju kraj biljke, uspemo vodu i ona otiče lagano kap po kap. Biljke, takođe, možete i posaditi u flaše.

Staklene flaše

U njih isto možete posaditi biljke, samo morate da razmislite kako ćete iseći gornji deo flaše ili ubaciti zemlju i biljku kroz mali otvor i imaćete pravo malo umetničko delo.

Pesak

Pesak dobro operemo i stavimo u zemlju u saksijama, jer dobro zadržava vlagu. Klikeri ili neki bojeni kamenčići, koje možete kupiti u radnjama,  mogu da posluže kao odlična dekoracija u saksijama.

Pumpice

Bočice i pumpice za čišćenje stakla, kupatila ili parketa, možemo upotrebiti za osvežavanje i prskanje biljki. Sa njima možete tretirati cveće i raznim insekticidima, tako da su baš praktične.

PVC vreće i folije za plastenike

Svaku kesu možete iskoristiti da sačuvate zemlju za neku drugu sadnju. Tako neće izgubiti na kvalitetu. Folije za plastenike možete iskoristiti ako imate malu baštu, pa želite da Vam opstane neko cveće i preko zime ili u rano proleće, napravite mini-plastenik.

 Ovako možete gajiti lekovito bilje. Budite vredni!

CURRENT MOON

Posetite me na Facebook-u

Astroantares-FBFeng Šui-fbArtantikusSlobodne Reči

Prijavi se na listu za vesti sa sajta